Brannvesenets julekalender

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier. Hver dag er det spennende konkurranser og premier. For å være med i trekningen av premiene, må du sende inn svaret før klokken 24:00 samme kveld. Vinneren blir trukket og annonsert dagen etter.

PikPng.com_christmas-hats-png_2643182.png

Slik bruker du fyrverkeri trygt

Hvert år får mange personer alvorlige øyeskader etter bruk av fyrverkeri, og mange får ødelagt hjemmene sine. Følger du rådene på Sikkerhverdag.no legger du til rette for en sikker og skadefri nyttårsfeiring for store og små.

Ubrukt fyrverkeri

Udetonert fyrverkeri må ikke kastes i restavfallet, og kan heller ikke leveres til gjenvinningsstasjonen. Det ubrukte fyrverkeriet leverer du tilbake til den butikken hvor det er kjøpt, så får butikken levere det videre til importøren. Det kan være at forhandleren solgte fyrverkeriet på utsiden av butikken, men butikken er fortsatt ansvarlig for å ta imot dette.

Fyrverkeri batteri 2.png

650.000 røykvarslere bør byttes

Sjekk om røykvarslerne dine har en batteripute for 9-voltsbatteri, som på røykvarsleren til høyre. Hvis røykvarsleren ikke har en batteripute, slik som røykvarsleren til venstre, oppfordrer DiBK og DSB deg om å bytte den ut. 9-voltsbatterier som ikke står riktig vei i røykvarsleren, kan kortslutte og forårsake at røykvarsleren tar fyr.

Skjermbilde 2021-05-19 111247_edited.jpg

Fare for brann i gress og lyng

Selv om "bålforbudet" ikke trer i kraft før 15. april, betyr ikke det at det er fritt frem til og med 14. april. Det blir fort tørt i terrenget flere stedet i landet, og spesielt langs kysten. Her må du tenke deg om minst to ganger før du gjør opp bål. Er du usikker, ja da lar du være. 

forest-fire-rep-reuters.jpg